Ny i Kulturskolen

Hvad skal jeg starte med?

Kulturskolen har en lang række tilbud til dig, der gerne vil i gang med musik, drama eller billedkunst.

 

0-5 år:

For de yngste har vi Babyrytmik og "Musik og Leg".

0.-1. klasse:

Går du i 0. eller 1. klasse er Musikværkstedet noget for dig.

Dramaskole:

Fra 3. klasse og opefter tilbydes dramaskole. Dramaskolen er for dig, der gerne vil udtrykke dig med stemme og krop, og som elsker at spille skuespil. Dramaskolen har til huse i Hedensted, og man kan komme på holdet både ved sæsonstart og efter nytår. 

Billedskole:

0. til 6. klassetrin. Har du en kunstnerspire i maven eller elsker du bare at forme med dine hænder og udfolde dig kreativt, så kom med på en af vores billedskoler, der starter op 2 gange om året.

2.-4. klasse:

Nu kan du tage en tur i Musikkarrusellen og prøve flere forskellige instrumenter i løbet af en sæson.

3.-6. klasse:

Du kan starte i Musikfabrikken, hvor du spiller i band med andre og kan prøve forskellige instrumenter.

0. klasse til 100 år:

Vil du gerne i gang med et bestemt instrument, kan du vælge mellem en lang række instrumenter, både de kendte som blokfløjte, violin og guitar, eller de mere sjældne som valdhorn, cello, mandolin og harmonika. 

Vælg først og fremmest efter lyst. Nogle instrumenter er der oftere venteliste til end andre: det gælder de mest almindelige instrumenter som klaver, guitar, og trommer. Hvis man vælger et andet instrument, er der større sandsynlighed for at få en plads med det samme.

På tilmeldingen kan du vælge både en 1. og en 2. prioritet, så er der større sandsynlighed for, at vi kan tilbyde dig en plads.

Nogle instrumenter kan man begynde at spille på allerede når man går i 0. klasse. Andre skal man være noget ældre. Se vejledende minimumsalder under de enkelte instrumenter. Hvis man senere vil spille på et blæseinstrument, kan det være en god idé at starte med blokfløjte. Hvis man senere vil spille guitar kan man evt. starte på ukulele.